المفید

بیان عقائد شیعه و نقد مخالفین

المفید

بیان عقائد شیعه و نقد مخالفین

المفید

این وبلاگ به نام متکلم بزرگ شیعه الشیخ المفید مزین شده است. و هدف آن بیان معارف شیعه و نقد فرق مخالف می باشد

ابن تیمیة و کذبه الصراح (القسم السادس)

دوشنبه, ۱ مهر ۱۳۹۸، ۰۷:۲۴ ب.ظ

 

 

اگر ابن تیمیه را شیخ الکذب بنامیم. بی تردید گزافه گویی نکردیم؛ زیرا این شخص روی هر ناصبی ودروغگویی را سفید کرده است؛ بدین جهت که او حتی مسلمات در میراث اهل سنت را منکر شده است. و برای فضیلت سازی ابوبکر و عمر حاضر شده است هر نوع دروغی را بگوید.

از جمله دروغ های خنده دار وی در کتاب منهاج السنة این می باشد که وی گفته است:

صحابه با عمر و عثمان و علی علیه السلام در دیدگاهای زیادی مخالفت کردند، ولی شناخته نشده است که کسی از صحابه با ابوبکر در چیزهای که فتوا داده یا قضاوت کرده است مخالفت کرده باشد. واین دلیل بر نهایت علم ابوبکر می باشد.

عبارت ابن تیمیه:

و کانوا یخالفون عمر و عثمان و علیا فی کثیر من أقوالهم و لم یعرف انهم خالفوا الصدیق فی شیء مما کان یفتی به و یقضی و هذا یدل على غایة العلم

ابن تیمیه، احمد بن عبد الحلیم (م 728)، منهاج السنة النبویة (7/ 509)، تحقیق: محمد رشاد سالم، جامعة الإمام محمد بن سعود الإسلامیة، چاپ اوّل، 1406 هـ.

نقد سخن ابن تیمیه

هرکسی که کمترین آشنایی با میراث روایی اهل سنت داشته باشد، می داند که این حرف بسیار خنده دار می باشد؛ زیرا منابع روایی اهل سنت پراست از مخالفت های بزرگان صحابه با سخنان بی مایه و سست ابوبکر، که شخصیتی مانند ابن تیمیه با این که این موارد را می داند ولی به جهت اینکه فضیلتی برای ابوبکر بتراشد چنین دروغی را گفته است.

ابن حزم(الوفاة: 456) از بزرگان و شخصیت های برجسته اهل سنت که از نظر زمانی بر ابن تیمیه نیز متقدم می باشد در باره مخالفت های علمی عمر با ابوبکر اینگونه می نویسد:

وَقَدْ صَحَّ خِلَافُ عُمَرَ لِأَبِی بَکْرٍ فِی " الْکَلَالَةِ " نَفْسِهَا، وَفِی تَرْکِ الِاسْتِخْلَافِ وَفِی قَضَایَا کَثِیرَةٍ جِدًّا - نَعُوذُ بِاَللَّهِ مِنْ الْخِذْلَانِ.

المحلى بالآثار (8/ 329) اسم المؤلف:  علی بن أحمد بن سعید بن حزم الظاهری أبو محمد الوفاة: 456 ، دار النشر : دار الکتب العلمیة

با نقل صحیح ثابت شده است که عمر با ابوبکر در معنای کلاله و در مساله انتخاب جانشین و در قضایای زیادی اختلاف کرده است

وی در کتاب دیگرش مخالفت عمر با ابوبکر را از مشهورات می داند و می نویسد:

أن خلاف عمر لأبی بکر أشهر من أن یجهله من له أقل علم بالروایات

الإحکام لابن حزم  ج 6   ص 232، اسم المؤلف:  علی بن أحمد بن حزم الأندلسی أبو محمد الوفاة: 456 ، دار النشر : دار الافاق

مخالفت عمر با ابوبکر مشهورتر از آنست که کسی که کمترین علمی به روایات داشته باشد به آن جاهل باشد.

سپس تعدادی از این مخالفت ها را ذکر می کند که جهت اختصار این موارد را در اسکن این مطلب مشاهده فرمایید. ابن حزم در ادامه بعد از ذکر موارد اختلاف عمر و ابوبکر می نویسد این موارد همه با سندهای صحیح نقل شده اند:

وقد خالفه فی فرض الجد وفی غیر ذلک کثیرا بالأسانید الصحاح المبطلة لقول من قال إنه کان لا یخالفه

الإحکام لابن حزم  ج 6   ص 232، اسم المؤلف:  علی بن أحمد بن حزم الأندلسی أبو محمد الوفاة: 456 ، دار النشر : دارالافاق

عمر با ابوبکر در مساله جد و غیر از آن در مسائل زیادی مخالفت کرده است که این موارد همه با سندهای صحیح مقل شده اند که سخن کسی که می گوید عمر با ابوبکر مخالفت نکرده است را باطل می کند.

 

البته مخفی نماند ما صرفا به مخالفت عمر با ابوبکر به جهت اختصار استناد کردیم. وگرنه دیگر بزرگان صحابه نیز با ابوبکر مخالفت ها داشتند که خوانندگان عزیز می توانند به مخالفت عباس عموی پیامبر، و حضرت امیر مومنان علیه السلام با ابوبکر در ماجرای فدک که با سندهای معتبر نیز نقل شده است مراجعه کنند. همچنین مخالفت حضرت زهرا سلام الله علیها با ابوبکر در ماجرای فدک از روشن ترین مصادیق این بحث می باشد. حال با چه توجیهی ابن تیمیه جرات کرده است و چنین دروغی گفته است فقط خداوند متعال می داند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی